Stageplaatsen aangeboden

Binnen ons gezinshuis zijn er diverse stagemogelijkheden op MBO/HBO/WO niveau. Voel jij je aangesproken maar staat jouw stage er niet bij, neem dan contact op met een concreet voorstel. Onze jongeren zijn 9-19 jaar en gaan naar de basisschool, het VMBO, het HAVO/VWO en de Uni. De schoolvakanties zijn zowel regio zuid als midden. Afhankelijk van je opleiding/studie werk je, net als de gezinshuisouders en hun team, ook in de weekenden, op feestdagen en in vakanties en op de avonden en de ochtenden. Wij zijn zelf MBO/HBO-opgeleid, SKJ-geregistreerd en hebben ruime ervaring met stagebegeleiding.

Let op: In verband met het feit dat in ons gezinshuis jongeren opgroeien die dat niet thuis kunnen doen, is continuïteit, structuur en voorspelbaarheid belangrijk. Om die reden is het niet mogelijk om korte stages en/ of snuffelstages bij ons te lopen. Onze voorkeur heeft 6-12 maanden, stages vanaf 3 maanden zijn ook mogelijk.

Voor stagiaires geldt dat je op de dag(en) dat je hier werkt kosteloos de maaltijden mee kunt eten, door ons gehaald en gebracht wordt naar Tol-Oost, Tol-West of Kromme Nol indien er op dat moment geen 121 rijdt (de halte is voor de deur) en deel kan uitmaken van gezinsactiviteiten zoals de vuurkuil, een bordspel of een activiteit. We beschikken over logeerplaatsen en blijven slapen behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook geldt voor stagiaires dat je een VOG dient te hebben of dient aan te vragen en dat wij die kosten (ongeveer 38 euro) aan je terugbetalen. Parkeren op het erf is gratis, reiskosten kunnen worden vergoed en een stagevergoeding is bespreekbaar. Roken mag alleen buiten, drinken alleen op speciale momenten als je boven de 18 bent. Wiet en harddrugs zijn helemaal niet toegestaan. Zolang je een VOG hebt of daarover kunt beschikken, met onze jongeren wilt werken en aan/van hen wil leren ben je van harte welkom om contact op te nemen. Ook wanneer je zelf een lastige start hebt gehad of bijvoorbeeld een fysieke, auditieve of visuele handicap hebt, jeugdhulp of GGZ-hulp kreeg/krijgt of een HALT-straf hebt gehad, ben je van harte welkom om contact op te nemen.

Interesse of vragen? Stuur ons een e-mail op info(@)gezinshuisterugnaardetoekomst.nl (haakjes verwijderen!). Vergeet niet om iets over jezelf te vertellen en je CV + curriculum toe te voegen.

Pedagogiek, SPW en SPH

Beleidsplan schrijven of werken in de 1 op 1 zorg met jongeren die extra begeleiding nodig hebben? Het herstellen of versterken van het sociale en/ of biologische netwerk van een jongere? Bezoeken begeleiden tussen jongeren en het netwerk, ons adviseren op pedagogisch gebied? Spreekt dit of iets soortgelijks je aan, dan word je van harte uitnodigt om ons met een voorstel te benaderen.

ICT en Game development

Ben je op zoek naar een plek om een website te updaten, een hele nieuwe website te maken of bijvoorbeeld een game te ontwikkelen voor jongeren/tieners? Dan zou ons gezinshuis je weleens verder kunnen helpen. We horen graag iets van je.

Creatief-, spel- en muziektherapeut

Volg je een opleiding of studie in de richting van therapeut/begeleider op het gebeid van spel, creatief of muziek en is jouw (mogelijke) doelgroep jongeren, dan word je van harte uitgenodigd om ons met een voorstel te benaderen.

Psycholoog, GZ-psycholoog, gedragswetenschapper, orthopedagoog etc.

Hoewel wij een eigen psycholoog in ons team hebben (per maart GZ), kan onze kleinschalige instelling wellicht ook iets voor jou betekenen. Gebieden waar je mee te maken kunt krijgen in ons gezinshuis zijn onder andere trauma, niet leeftijdsadequaat gedrag, persoonlijkheidsstoornissen, depressie, zelfbeeld, zelfbeschadiging, ontwijkend gedrag, passief-agressief gedrag en nog veel meer.

Sport & bewegen en PMT

Volg je een opleiding sport & bewegen, studeer je aan het CIOS of volg je een opleiding tot PMT’er, dan ben je van harte welkom om contact met ons op te nemen. Spelenderwijs leren omgaan met trauma’s, leren voelen en ervaren, je hoofd leegmaken door (intensief) sporten of grenzen verleggen door ze juist op te zoeken, onze jongeren verdienen dit. Kun jij hier een rol in spelen, neem dan vooral contact op.

Grafisch ontwerp

Grafische studenten om te werken aan onze huisstijl, website of bijvoorbeeld het maken van (voorlichtings) cartoons/filmpjes/tekeningen of het met jongeren werken aan creatieve stukken om zo uiting te geven aan dromen, wensen, herinneringen en emoties, worden van harte uitgenodigd ons te benaderen.

Theater-, muziek- en kunstopleidingen

Studenten aan een theater-, muziek- of kunstopleiding welke met één of meer van onze jongeren muziek, rap, songs, theater willen maken of bijvoorbeeld ervaringen kunnen verwerken in creatieve uitingen c.q. kunst, worden van harte uitgenodigd ons te benaderen.